Pozitivni vplivi na zdravje in okolje

IR valovi, ki jih oddajajo IR panelieasyTherm, so del sončne svetlobe (nevidni infra rdeč spekter). Njihovi blagodejni učinki na zdravje so v medicini znani že desetletja.

IR toplotni valovi iz panelov easyTherm  iz naše ponudbe so zelo dober način učinkovite uporabe električne energije, proizvedene iz obnovljivih virov energije (sonce, voda, veter,…). Zaradi svojega načina delovanja, pri katerem IR ogrevalna telesa easyTherm segrevajo direktno materiale in ljudi, omogočajo shranjevanje toplotne energije v prostorih.

IR paneli easyTherm oddajajo C- infra rdeče valove z valovno dolžino med 5 – 15 µm. Ta valovna dolžina je naprimernejša tako za ogrevanje materialov v prostoru kakor najprimernejša za naše zdravje. C-IR valovi nas namreč ogrejejo od znotraj navzven ter nam dajejo najboljši možen občutek prijetne toplote.

C-IR valovi prodrejo do notranjih organov in jih regenerirajo ter pospešujejo prekrvavitev in presnovo.

Glavni pozitivni vplivi na zdravje:

 • Polepšajo nam kožo,
 •  lajšajo bolečine,
 • krepijo imunski sistem,
 • pospešujejo celjenje ran in okrevanje po prehladih ali boleznih
 • izbioljšajo psihično in fizično počutje
 • pomagajo pri izgubi prekomerne teže
 • zmanjšujejo stres
 • raztrupljajo telo
 • izboljšajo prekrvavitev, dvignejo nivo energije
 • pomagajo pri prehladu, astmi, bronhitisu

Verjetno ste že slišali za pozitivne učinke IR (infra rdečih) savn….

IR valovi, ki jih oddajajo IR paneli easyTherm, segrevajo predmete v prostoru in stene. Stene so tako bolj tople kot zrak. Posledica tega so suhe stene in prijetno vlažen zrak. Suhe stene so bolj izolativne.  Zelo pomebno je tudi, da na suhuh stenah NE nastajajo PLESNI (vse plesni so STRUPENE). Tako  easyTherm paneli spremenijo vaš prostor v zelo zdravo okolje za bivanje.

Dodatni razlogi za izbiro easyTherm IR panelov:

 • Visoka učinkovitost delovanja easyTherm IR panelov, ki zahteva izredno nizko porabo energije za dosego ugodna klime v prostoru
 • Natančna in potrebam prilagojena regulacija (termostat v vsaki sobi)
 • Mogoča zelo preprosta kombinacija s čisto proizvodnjo električne energije (sončna elektrarna)
 • Brez izpustov CO2 pri delovanju, brez izpustov CO2 pri proizvodnji električne energije v primeru sončne elektrarne
 • Naravni vir toplotnih valov

Varčevanje s prostorom

Več prostora za vas in več možnosti namestitve pohištva in opreme

easyTherm IR paneli so odličnega videza in polepšajo prostor. Zaradi majhnosti ter načina montaže (visoko na steni ali stropu ali vgradnja v strop) zavzamejo tudi zelo malo prostora in tako omogočajo več možnosti za udejanjanje vaše domišljije glede opremljanja prostorov. Namestitev easyTherm IR panelov bo vaš dom polepšalo ter ustvarilo mnogo boljšo bivalno klimo.

Enostavna menjava s starim ogrevalnim sistemom brez stresa in umazanije tudi med ogrevalno sezono

Zamenjava vašega starega ogrevalnega sistema z modernim in učinkovitim ogrevanjem easyTherm poteka brez stresa in v večini primerov brez umazanije. V primeru, da naročite poleg IR panelov tudi montažo, jo izvedemo natančno in skrbno ter čisto. Menjavo lahko izvedemo tudi med kurilno sezono, saj ob menjavi ni potrebno izklopiti obstoječega ogrevanja.

Ne pozabite – IR ogrevanje je najboljše za vaše zdravje!!!

Udobno, zelo prijetno in zdravo

Vsa živa bitja na našem planetu in ravno tako mi smo »narejeni« za ogrevanje s sevanjem, ki ga v osnovi opravlja sonce. Toplotno sevanje na nas deluje pomirjujoče in zdravilno.

Z novo tehnologiji je easyTherm razvil ogrevalni sistem, ki predstavlja najbolj učinkovit sončni spekter sevanja toplotnih valov, ob katerem imate podobno ugoden občutek kakor pri ogrevanju s kaminom na drva. Dolgovalovni C – IR toplotni valovi delujejo zelo prijetno ter nežno in segrejejo telo od znotraj navzven ter ob tem pustijo zrak za dihanje prijetno svež  ter ustvarijo izredno prijetno klimo v prostoru. Delujejo popolnoma brez emisij in ne ustvarjajo nobenih odpadkov pri delovanju. easyTherm IR paneli ustvarijo prijetno klimo v prostoru v zelo kratkem času.

IR ogrevanje ohrani zrak v prostoru prijetno vlažen, stene pa ohranja suhe. Stene se segrejejo bolj kot zrak, kar rezultira v mnogo manjše izgube pri ogrevanju. Vlaga iz sten prehaja pri IR ogrevanju v zrak v prostoru zaradi česar naše dihalne poti ostajajo zdrave tudi v hladnih zimskih dneh. Primarni valovi nastajajo v IR panelih in segrejejo stene in material v prostoru. Zaradi tega nastanejo sekundarni IR valovi kot oddajanje toplote segretih teles nazaj v prostor. Tako čutimo prijetno toploto iz vseh smeri v prostoru kar nam daje odličen občutek ugodja. Tako imamo tople noge in prijetno toploto pri glavi – smo v celoti prijetno segreti.

Kot dodaten pozitiven učinek je tudi preprečevanje nastajanja plesni na stenah (plesni so strupene!!!).

 

Želite zdravo klimo v prostoru? Obrnite se na nas….