Kakšni so učinki IR panelov na zdravje?

IR paneli easyTherm oddajajo C-infra rdeče valove (8 – 15 µm), ki ustrezajo toploti sonca. So  zelo prijetni ter imajo pozitiven učinek na zdravje. C – infra rdeče valovanje ima terapevstki učinek na naše zdravje. Določeni, za naše telo nujno potrebni procesi in snovi, nastajajo v naših telesih samo ob prisotnosti C- infra rdečih valov.

Toploto IR valov tudi direktno občutimo (kot pri lončeni peči) kar nam daje zelo prijeten občutek.

Univerza v Grazu (Avstrije) je potrdila, da easyTherm paneli ne povzročajo elektrosmoga.

TÜV testiranje easyTherm IR panelov je potrdilo varnost sevanja easyTherm IR panelov.

Zaradi IR valov  boste pozimi bolj zdravi. Ogrevanje z IR paneli ne dviguje prahu, kar je za alergike zelo dobrodošlo. V primeru prehlada ali bolezni se boste v prostoru, ogrevanem z IR paneli počutili mnogo boljše kot v prostoru s centralnim ogrevanjem.

Naši IR paneli se lahko uporabljajo tudi v bolnišnicah, porodnišnicah. Z njimi lahko grejejo novorojenčke v inkubatorjih.

 

Kam lahko IR easyTherm panele montiramo?

IR panele lahko montiramo na steno ali strop. Za oboje obstajajo ustrezne montažne garniture posebej za ta namen.

Možno jih je montirati tudi v stene ali v strop s pomočjo vgradnih škatel. Tako so paneli ravno s steno ali stropom.

Pred montažo se posvetujemo skupaj z vami glede najbolj primernega mesta.

easyTherm kot prvi ponuja podometno montažo IR panelov (easyPlan).


Kako pridemo do prihrankov 70% energije?

Ti neverjetni prihranki energije pri ogrevanju so bili ugotovljeni v posebni študiji tehnične univerze v Kaiserlautern (Avstrija). Tudi dosedanje izkušnje kupcev govorijo o zelo velikih prihrankih. Skrivnost je v ustrezni kombinaciji več dejavnikov, kot na primer optimalna učinkovitost (ki opisuje kako močen je občutek toplote na človeškem telesu), pravilen spekter infra rdečih valov, dejstva, da je ob nižji temperaturi manj izgub kot v primerjavi s klasičnim centralnim sistemom ogrevanja, fiziološka ustrezna razporeditev toplote v prostoru (po celotni višini prostora – imamo tople noge), dejstvo, da pri zračenju izgubite manj toplote, ker je lahko temperatura pri IR ogrevanju nižja kot pri centralnem ogrevanju (za enak občutek toplote).

Seveda so prihranki tudi posledica številnih kontrukcijskih in proizvodno tehničnih detajlov, kot med drugim, da paneli 96% IR valov oddajajo s sprednje strani in jih tako ustrezno razporedijo v prostor. Več sevanja na zadnji strani panela bi zopet pomenilo izgube…

 

Ogrevanje z elektriko – ima to sploh prihodnost?

DA!

Zaloge nafte in plina se zmanjšujejo, cene teh energentov se dvigujejo. Ostali načini ogrevanja onesnažujejo in obremenjujejo okolje in imajo številne pomanjkljivosti.

Ogrevanje z električno energijo je edina razumna alternativa, saj je tudi edina oblika energije, ki jo lahko proizvedete doma na lastni strehi s sončno elektrarno  brez onesnaževanja okolja. Tako pridobivate »zeleno« elektriko. To je tudi način kako lahko postanete neodvisni od nakupa energentov in višanje njihovih cen v prihodnosti.

Sončna elektrarna na stanovanjski hiši

Sončna elektrarna na stanovanjski hiši

IR ogrevanje v kombinaciji s sončno elektrarno predstavlja CO2 prihranke (zelo pomembno za ohranjanje našega življenjskega prostora) in omogoča energetsko neodvisnost vašega gospodinjstva.

 

Kakšna je razlika med easyTherm in ostalimi pomudniki IR panelov?

Kvaliteta! Učinkovitost! Nizka poraba!

easyTherm je vodilni ponudnik v svetu po kakovosti in dovršeni tehnologiji (Energy Globe Award,…) easyTherm tehnologija je patentirana in edinstvena.

Od tod izhajajo pemembne razlike napram drugim ponudnikom

  • easyTherm paneli so najbolj učinkoviti in tako z njimi največ prihranite pri ogrevanju (imajo najmanjšo porabo)
  • easyTherm IR paneli so brez elektrosmoga
  • so zelo varni. Površina IR panela se segreje do 85°C in tako ni nevarnosti za opekline (TÜV testiranja)
  • easyTherm paneli imajo zelo dolgo življenjsko dobo in 5 letno garancijo. To je doseženo na osnovi izbire prvovrstnih materialov (vse narejeno v EU) in dovršene tehnologije

 

Obstaja možnost opeklin?

NE!

Pri 85°C ne obstaja možnost opeklin! Roko lahko brez skrbi položite na IR panel brez, da bi se pojavila kakšna rdečica ali ožganina. Tako lahko panele montirate brez skrbi na mestu, ki ga je mogoče doseči z roko tudi v prostorih kjer so otroci ali hišne živali.

easyTherm IR paneli so podvrženi strogim TÜV smernicam. Na trgu so sicer tudi paneli s površinsko temperaturo med 60 in 120°C. Paneli z visoko temperaturo pa se lahko montirajo samo na strop izven dosega rok.

easyTherm paneli imajo izjemno sevanje in največji izkoristek pri površinski temperaturi 85°C.

 

Če je ogrevanje z IR paneli tako dobro, zakaj še potem o njem nisem nič slišal?

Trenutno je področje IR ogrevanja še zelo malo poznano in se še uvaja. Tudi na račun nizkih cen energentov v preteklosti.

Vsi, ki poznajo easyTherm panele in so jih tudi preiskusili, so navdušeni. easyTherm IR penele so pričeli prodajati 2010. Prva uporaba je od 2006 (tovarna Magna-Steyr, Avstrija).  Število strank (zadovoljnih) pa strmo raste.


Zakaj so easyTherm paneli ob nakupu dražji od drugih?

IR paneli easyTherm so skrbno izdelani, 100% v Avstriji. Vgrajeni so materiali najvišje kvalitete, ki so posebej prirejeni za easyTherm. Delno so izdelani tudi s strani priznanih inštitutov kot npr Fraunhofer. Vsi materiali so podvrženi strogemu preverjanju kvalitete, preden zapustijo tovarno. Vsi materiali imajo poreklo EU.

Tako ne morejo biti easyTherm paneli najcenejši. To tudi ni njihov cilj. Njihov cilj je KVALITETA!

Zato pa nudijo 5 letno garancijo. Poleg tega vam nudimo tudi ustrezno svetovanje pred in po nakupu. Za nas zadeva z nakupom ni končana.

Cilj easyTherm je, da ste z njihovimi paneli zadovoljni, da se zdravo ogrevate in da prihranite pri stroških ogrevanja.

Med drugim gre tako za veliko razliko v stroških ogrevanja, saj so IR paneli easyTherm najbolj učinkoviti in porabijo najmanj. Z easyTherm paneli boste tako največ prihranili. To pomeni, da so dolgoročno najcenejši!

 

Ima IR ogrevanje kakšne dodatne stroške?

Klasična centralna ogrevanja imajo velike stroške vzdrževanja.

Ogrevanje z IR paneli easyTherm nima nobenih stroškov vzdrževanja ali kakšnih drugih stroškov.

 

Kakšne stroške porabe lahko pričakujem?

Z naraščanjem cen kurilnega olja in plina je prišlo ogrevanje z IR paneli toliko bolj do izraza. Za IR panele easyTherm je značilna visoka učinkovitost. Za prostor velikosti 20 m2 (pri porabi 66 kWh/m2leto) je dovolj IR panel moči 500 W. Ta moč lahko variira glede na izolacijo sten, strehe, oken in navad uporabnikov prostorov. V nizkih stroških je tudi vzrok v ustrezni regulaciji panelov (vsak prostor ima termostat). Temperatura je pri IR ogrevanju razporejena enakomerno po celotni višini prostora (tako se toplota ne kopiči pod stropom, kjer je ne moremo koristiti – tako je pri centralnem ogrevanju) ter za enak občutek toplote zadostuje nižja temperatura kot pri centralnem ogrevanju.

Pri ogrevanju z easyTherm IR paneli lahko pričakujete več kot 50% manjše stroške v primerjavi s kurilnim oljem (poglejte – Ogrevanje-izračuni).

IR ogrevanje je še posebej odlično v kombinaciji s sončno elektrarno. Tako sami proizvajate električno energijo in ste neodvisni od odbaviteljev, ki bi lahko v prihodnosti podražili energijo. Tako se boste dolgoročno ogrevali najcenejše!

 

Bo stena vroča, če nanjo montiram IR panel?

Ne.

easyTherm paneli oddajajo 96% IR sevanja s prednje strani. Tako se strop ali stena ne segreje in preprečuje izgube.

 

Lahko preprečimo plesen z IR ogrevanjem?

DA!

IR paneli segrevajo telesa v prostoru in ne zraka. Tako segrejejo tudi stene, ki so toplejše od zraka. Tako gre vlaga iz stene v zrak. Tako plesen ne nastaja oz se prepreči (v kolikor montirate IR panele v starejšo stavbo, ki je bila ogrevana centralno).

 

Ali lahko z IR paneli ogrevam bazen?

Ogrevate lahko bazen (stene in tla), vode ne.


Kaj je razlika med tako imenovano infra rdečo pečko in IR paneli?

Infra pečke se napajajo z električno energijo, ki jo pretvarjajo v rdečo svetlobo. Tako nastajajo kratkovalovni A – IR valovi, delno v vidnem območju.

Infra pečke se ne smejo montirati na doseg rok, saj lahko pri dotiku pride do poškodb.

Infra pečke potrošijo mnogo več energije za enak učinek ogrevanja prostora kot easyTherm paneli.

Pri easyTherm IR panelih gre za tako imenovano temno sevanje. V teh panelih nastajajo dolgovalovni IR – C žarki, ki delujejo globoko v kožo ter tako segrejejo telo in predmete nežno od znotraj navzven.


Ali lahko z IR paneli easyTherm ogrevam celotno stanovanje ali hišo?

DA, seveda!

easyTherm panele lahko uporabljate za ogrevanje celotnega stanovanja ali hiše ali v primeru novogradnje ali v primeru starejše hiše ali stanovanja. Pomebno je ugotoviti potrebo po toploti, da lahko določimo ustrezne moči IR panelov. To storimo mi za vas.

Stroški nakupa IR panelov so nižji od večine ostalih sistemov ogrevanja. Ni nobenih stroškov vzdrževanja. Montaža je hitra in enostavna (ni potrebno polagati cevi,…).

 

Ali je sevanje iz IR panelov easyTherm škodljivo?

NE!

easyTherm paneli oddajajo dolgovalovne C – IR valove, ki so zelo zdravi. Delujejo terapevtsko in sproščujoče. Podobno kot prijetna toplota iz lončene peči (krušna peč).

 

Kako reguliramo želeno temperaturo pri IR ogrevanju?

Temperaturo lahko nastavite popolnoma po vaši želji in glede na vaše potrebe. Termostat (ki se namesti v vsak prostor posebej) omogoča veliko programov delovanja IR ogrevanja. Imate tudi možnost reguliranja preko GSM aparata. Takšna ustrezna regulacija vam omogoča dodatne prihranke pri ogrevanju.

 

Kako je z elektro smogom pri IR ogrevanju?

Elekrtosmog je nevaren in ima škodljive učinke na človeško telo. Zato je potrebno paziti, da kupujemo IR ogrevala brez elektrosmoga.

easyTherm paneli so brez elektro smoga in ne oddajajo nobenih škodljivih valov oz sevanj. To je potrdila tudi tehnična univerza v Grazu (Avstrija).

 

Je IR ogrevanje varno za otroke?

DA!

Vsi izdelki, ki so na dosegu otrok, morajo ustrezati še posebej strogim zahtevam.

easyTherm IR panele lahko montirate na steno na dosegu otrok, saj izpolnjujejo stroge varnostne zahteve. Pri ogrevanju gre predvsem za nevarnost opeklin. easyTherm paneli so preiskušeni pri TÜV in dosegajo površinsko temperaturo 85°C, kar pomeni, da opekline niso mogoče.

Nadalje easyTherm IR paneli nimajo nevarnih ostrih robov, ker bi lahko prišlo do poškodb.

easyTherm paneli ne vsebujejo umetnih materialov, ne oddajajo elektro smoga in tako niso nevarni za zdravje – nasprotno – ustvarjajo zdravo klimo v prostoru in delujejo zdravo na vaše otroke.

Omeniti je tudi potrebno, da imajo  easyTherm paneli dovoljenje za uporabo tudi v občutljivih kliničnih območjih kot so operacijske sobe in vse vrste bolnišnic.

EasyTherm_IR panel na steni

EasyTherm_IR panel na steni

 

Ali obstajajo študije o življenjski dobi IR panelov?

easyTherm IR ogrevanje se uporablja od 2006 v sušilnem obratu Magna-Steyr (Avstrija). Uporaba v teh težkih industrijskih pogojih, ki dela v treh izmenah v teh letih, je enaka uporabi več kot 20 let v stanovanju ali hiši.

Magnasteyr je naredila obsežno študijo skupaj s TU (tehnična univerza) Graz (Gradec, Avstrija). Ugotovili so, da bi morali paneli delovati v težkih pogojih pri Magnasteyr min 40 let.

V stanovanjih in stanovanjskih hiša (ter npr pisarnah, počitniških objektih,…) bodo paneli delovali več kot 50 let.

Vsi easyTherm paneli imajo po tem času še polno zmogljivost in učinkovitost. Ni bilo nobenih napak ali izpadov. Nastali niso nobeni stroški vzdrževanja ali bilo kakšni drugi stroški.

 

Kako deluje ogrevanje z IR paneli?

easyTherm IR paneli se napajajo z električno energijo. Namestitev poteka enostavno: montaža na steno (ali strop), priključitev, končano.

Osnova pri razvoju IR panelov je bilo sonce. IR toplotni valovi sonca segrevajo telesa, ljudi in živali neposredno. Poleg teh primarnih IR toplotnih valov nastajajo tudi sekundarni IR toplotni valovi na stenah in površinah drugih teles v prostoru. Zato se tudi počutimo zelo prijetno, saj iz vseh strani prostora prihajajo topli valovi in nas prijetno grejejo. Poleg tega easyTherm IR paneli izsušijo stene in vrnejo vlago v prostor v hladnih dneh, zaradi česar ostanejo naše dihalne poti zdrave.