Prihranite do 70% energije pri ogrevanju!

Številni faktorji privedejo do bistvenega zmanjšanja stroškov za ogrevanje in do velikih prihrankov energije:

  • Neposredno učinkovanje in občutenje  toplote

Toplotni IR valovi ogrejejo človeka neposredno od znotraj. Poleg tega toplotni IR valovi ogrejejo tudi vse predmete v okolici kot so stene, tla, pohištvo,… ki s tem pridobijo nov pomen kot sekundarna ogrevalna telesa. Zaradi tega je potrebna v prostoru nižja temperatura zraka za enako občutje ugodja kot pri ogrevanju na konvencionalni način s konvektorji. Nižja temperatura pomeni tudi nižje stroške!

  • Najvišja učinkovitost

Infra rdeči –C toplotni valovi (valovi z najnižjo frekvenco) so po svojem učinku edinstveni – 98% oz teoretično maksimalno možna proizvodnja toplotnih IR valov je izkoriščena kot koristna energija.

  • Nizki stroški  naložbe

Ne glede katere stroške gledate, so nizki. Nabavni stroški za nakup IR panelov iz naše ponudbe so nizki. Stroški montaže so zelo majhni. Stroškov vzdrževanja ni!

Ne potrebujete prostora za kurilnico, ne potrebujete dimnika, razvoda cevi,…

  • Vertikalno se temperatura ne razlikuje – enaka temperatura po celotni višini prostora

Pri klasičnem ogrevanju s konvektorji (klasična grelna telesa v prostoru na toplo vodo, ki jih imenujemo radiatorji) se topel zrak dviga od tal proti stropu. Tako se ustvari draga blazina toplega zraka pod stropom, ki pa ne daje nobenega ugodja k našemu počutju v prostoru, ampak predstavlja samo velik strošek.

IR toplotni valovi ne potrebujejo zraka kot toplotnega medija, ampak ogrevajo nas in prostor direktno – brez izgub.

  • Zelo nizka poraba

Z IR ogrevanjem potrebujete za 20 m2 velik prostor en panel moči 500 W (ta moč se seveda lahko razlikuje od dejanskih potreb stanovalcev ter izolacije prostora). Iz tega lahjko razberete, da je poraba za ogrevanje v primeru panelov easyTherm zelo nizka – gre za najcenejši in najbolj zdrav način ogrevanja.

  • Natančna nastavitev in regulacija

IR panele iz naše ponudbe lahko zelo natančno regulirate in uporabljate skladno z vašimi željami in potrebami. S pomočjo termostatov lahko preko radijskih valov nastavite v vašem domu ustrezno želeno temperaturo glede na dejanske potrebe (zima, prehodno obdobje, dopust,…).

IR panele lahko tudi vklopite preko mobilnega telefona.

Ta natančen sistem nadzora in regulacije predstavlja seveda ogromne prihranke pri stroških ogrevanja.